Beste gemeenteleden,

Sinds kort zijn we gestopt met uitzenden van de analoge uitzending via de kerkradio. Daarover heeft u een aantal malen kunnen lezen in Oost West. Sinds de kerkradio is uitgeschakeld, komen er vragen hierover. Daarom plaatsen we nogmaals het artikel uit Oost West nr 5 uit 2021 met informatie hierover.

VAN DE COMMISSIE VAN BEHEER – Kerkradio

Ruim twee jaar geleden – juni 2018 – hebben wij de gemeente geïnformeerd over de toekomst van kerkradio. Voor de duidelijkheid: met kerkradio doelen we op de analoge uitzending middels een radiosignaal in plaats van een internetverbinding.

In 2018 hebben we het volgende meegedeeld:
1. Als CVB willen we de kerkradio in de lucht houden, maar daar geen grote onderhouds- of reparatiekosten meer aan maken;
2. We adviseren gebruikers over te stappen naar het luisteren via de website of naar een zogenaamd lucaskastje. Een lucaskastje is een eenvoudig alternatief voor kerkradio.

Inmiddels zijn we meer dan twee jaar verder. Het aantal gebruikers van het analoge kerkradiosysteem wordt naar ons beeld steeds kleiner. Alhoewel het systeem functioneert komt er een moment dat het niet meer werkt. Wij hebben daarom besloten dat we vanaf 1 september 2021 willen gaan stoppen met het uitzenden van een analoog kerkradiosignaal. Het lijkt ons namelijk niet verstandig om te wachten totdat het niet meer functioneert, want dan zou men onverwachts moeten overstappen. Door een datum te stellen die een half jaar vooruit ligt heeft eenieder voldoende tijd om een alternatief te regelen.

Ik heb geen computer met internet, is er voor mij dan een alternatief?
Ja, die is er. Er zijn zogenaamde “lucaskastjes” verkrijgbaar. Een lucaskastje kenmerkt zich door gebruiksgemak. Deze werken op basis van een internetsignaal. Een lucaskastje kost circa € 230,00. Met de lucaskastjes is het ook mogelijk om terug te luisteren.
11
Wanneer iemand geen internet heeft is het mogelijk om een extra kastje aan te schaffen met een bijbehorend abonnement.
Een lucaskastje is niet het enige alternatief voor de huidige kerkradio. Het is uiteraard ook mogelijk om via een ipad, laptop of telefoon en een bluetoothboxje te luisteren via de app “kerkdienstluisteren”, beschikbaar via de app store.

Hoe schaf ik zo`n lucaskastje aan?
U kunt daarvoor contact opnemen met Harjo Olsman ( bij voorkeur per email: olsman@hotmail.nl / 0640901569 ). De beschikbare voorraad is lucaskastjes is beperkt dus wacht hier niet te lang mee.