Digitale collecte

Vanaf 1 januari 2022 zal voor het geven van digitale collecte gebruikt gemaakt worden van de Scipio app.

Het geven van collecte via de Scipio app werkt als volgt:

  • Voordat er gegeven kan worden aan een collectedoel, moet er een tegoed opgewaardeerd worden.
  • Het bedrag waarmee het tegoed is opgewaardeerd wordt automatisch geïncasseerd door de kerk.
  • Vanuit dit tegoed kan gegeven worden aan de collectedoelen. De collectedoelen zijn ingedeeld in tijdsblokken in relatie tot de kerkdiensten.

Ook doordeweeks kan er collecte worden gegeven, dit collectedoel is omgeschreven als een algemene gift voor de kerk. 

Instructie
De collectemodule bevindt zich in de onderste navigatiebalk in de Scipio App.

Opwaarderen
Voordat er gegeven kan worden aan een collectedoel, moet er een tegoed opgewaardeerd worden. Voor het opwaarderen van een tegoed klik je vanuit de collectemodule op de knop “Opwaarderen” en geef een bedrag in wat je wilt opwaarderen. Geef het rekeningnummer op dat gebruikt kan worden voor de incasso en plaats een vinkje om aan te geven dat je akkoord gaat met de automatische incasso. Klik dan op de knop “Opwaarderen” om de opwaardering af te ronden. Het bedrag wordt later automatisch geïncasseerd van de opgegeven rekening.

Collecte geven Nadat het tegoed is opgewaardeerd, kan er gegeven worden aan een collectedoel. Deze bevinden zich in de collectemodule en worden getoond binnen een tijdsblok rondom de betreffende kerkdienst. Open een collectedoel, voer het bedrag wat je wil geven en kies voor de knop “Geven”. Het bedrag zal van het tegoed worden afgeschreven.

Hoe krijg ik toegang tot de app?
Zorg ervoor dat jouw e-mailadres bekend is bij de ledenadministratie. Weet je niet zeker of dit het geval is, neem dan contact op met kerkelijkbureau@levensbronrouveen.nl. Zodra je dit geregeld hebt ontvang je een uitnodigingsmail met instructies hoe je de app kunt installeren.

Vragen of tips?
Heb je op dit moment nog vragen of tips  neem dan contact op met communicatie@levensbronrouveen.nl. We zullen dan ons best doen om z.s.m. te reageren.