Pastor Vitalii Biliak uit Ternopil in Oekraïne hoopt op zondag 21 mei onze gemeente te bezoeken. Sommige gemeenteleden kennen hem al van klusreizen die georganiseerd zijn door RHOE. Daar is destijds door gemeenteleden werk gedaan voor de afkickkliniek die hij leidt of in het kerkgebouw in Ternopil.

Nu het oorlog is gaat Pastor Vitalii met regelmaat naar het frontgebied. Daar bezoekt hij de achtergebleven bevolking en geeft ze voedselpakketten en geestelijke steun. Als RHOE ondersteunen we hem hier financieel bij.

Zondag 21 Mei mogen wij Pastor Vitalii (op onderstaande foto te zien met kogelvrij vest) welkom heten in onze gemeente. Hij zal iets vertellen over zijn werk en de situatie in Oekraïne.

Wij als RHOE hebben gevraagd of hij nog iets nodig had wat we als gemeente hem mee kunnen geven. Hij gaf aan dat hij naast burgers ook (de vaak jonge) militairen bezoekt en steunt met gebed. Vaak zijn deze militairen al maanden van huis en voor kleding moeten ze zelf zorgen.

Ze waarderen een paar schone sokken, onderkleding wat vitaminepillen en paracetamol enorm. Daarom de vraag om deze basisbehoeften voor deze jongens. Mocht je liever geld geven, dit kan natuurlijk ook. Zondag 21 maart na de dienst van 10.00 uur zal er een extra deurcollecte zijn voor RHOE.