Scipio app en veelgestelde vragen
 

Voor interne communicatie binnen onze gemeente wordt gebruik gemaakt van de Scipio App.

De Scipio App is een moderne mobiele applicatie, welke dient als communicatiemiddel met en voor gemeenteleden. We gebruiken de app in eerste instantie om leden te informeren. Door de koppeling met de ledenadministratie, zijn gemeenteleden snel en eenvoudig bereikbaar en zijn de ledengegevens altijd actueel. Daarbij is uiteraard rekening gehouden met de privacy- en AVG regels. De app is alleen te gebruiken op een mobiele telefoon of tablet.

Hier volgt een introductievideo van de kerk app.

Ledenlijst en toegang
Binnen de kerk app is een module ledenlijst opgenomen. In deze lijst zijn alle gegevens van gemeenteleden opgenomen zoals deze ook in het jaarboekje te vinden zijn. De persoonsgegevens binnen de kerk app zijn goed beveiligd. Alleen gemeenteleden kunnen deze ledenlijst inzien en elk gemeentelid kan zijn of haar privacy instellingen persoonlijk aanpassen. De app is alleen toegankelijk met het persoonlijke emailadres wat in de ledenadministratie vermeld staat. Een wachtwoord en of een toegangscode zijn nodig om toegang te krijgen tot de app. Zo zijn de gegevens goed beveiligd en alleen inzichtelijk voor gemeenteleden.

Gemeentenieuws
De kerk app biedt een krachtige oplossing voor effectieve gemeentecommunicatie. In de app kun je de agenda, het kerkblad en nieuwsberichten lezen. Via pushmeldingen kan je op de hoogte worden gebracht wanneer er een nieuwe Oost West of nieuwsbericht is gepubliceerd. Zo ben je meteen op de hoogte van het laatste nieuws. Pushmeldingen zijn overigens voor ieder onderdeel te personaliseren.

Koppeling met website
Een aantal onderdelen binnen de kerk app zijn gekoppeld met de website www.levensbronrouveen.nl. Dit geldt met name voor de agenda, deze is qua inhoud gekoppeld waarbij ieder agendapunt een link bevat zodat je direct op de reserveringspagina van de betreffende dienst terechtkomt. Ook het onderdeel ‘kerkdienst volgen’ is terug te vinden in de kerk app, vanaf hier navigeer je binnen de app meteen naar de webpagina waar je de dienst kunt volgen.

Veelgestelde vragen 

Hoe krijg ik toegang tot de app?
Voor volledige toegang tot de Scipio App is het nodig dat jouw e-mailadres bekend is bij de ledenadministratie (kerkelijkbureau@levensbronrouveen.nl). Met dit e-mailadres maak je vervolgens gebruik van Scipio.

Je kunt de Scipio App gebruiken in ‘Gast’-modus maar onderdelen zoals ledenlijst, kerkblad en meer zijn dan niet toegankelijk. 

Hoe installeer je de Scipio App op jouw smartphone/tablet?
Bekijk de informatie op https://www.scipio-app.nl/instructie-installeren/#toggle-id-2

Hoe log ik in?
Bekijk de informatie op https://www.scipio-app.nl/instructie-inloggen/

Hoe wijzig ik mijn persoonlijke gegevens?
In de App kan je alleen je profielfoto aanpassen of een stukje over jezelf schrijven. Doe dit door op ‘Menu’ te klikken en dan ‘Bekijk mijn lidmaatschap-Profiel’ bewerken.

De overige gegevens kunnen alleen door de ledenadministratie worden aangepast. Maak hiervoor een melding via de App: via Menu-Bekijk mijn lidmaatschap klik op je naam en vervolgens op de drie puntjes onder je naam en vervolgens op Melden.

Je kunt ook een e-mail sturen  naar kerkelijkbureau@levensbronrouveen.nl waarin je aangeeft welke gegevens aangevuld of gewijzigd moeten worden.

Groepen in de Scipio App, wat is het en wat kun je ermee?
Binnen de “groepen” module kun je een groep aanmaken. Door deze dynamische groepen kun je eenvoudig communiceren binnen de eigen (afgeschermde) groepen. Binnen een groep kunnen agenda’s, documenten, berichten, foto’s en links worden gedeeld.

Bekijk ook deze filmpjes over groepen
(118) Introductie Dynamische Groepen – Scipio Kerk App – YouTube
(118) Dynamische Groepen voor leden – Scipio kerk App – YouTube

Als ik een nieuwsbericht wil laten plaatsen in de Scipio App, hoe en aan wie lever ik dat aan?
Stuur hiervoor een e-mail naar communicatie@levensbronrouveen.nl. Bij voorkeur de volledige tekst in een Word document en graag minimaal 24 uur voor publicatie.

Hoe geef ik digitaal collecte via de Scipio App?
Bekijk hiervoor:  Digitale collecte – De Levensbron (levensbronrouveen.nl)

Heb je op dit moment nog vragen of tips over de kerk app neem dan contact op met communicatie@levensbronrouveen.nl.