Jeugdcommissie

Heyhoi,
Wij zijn de Jeugdcommissie, een commissie voor en door de jongeren van de Gereformeerd Vrijgemaakte Kerk in Rouveen. Wij hebben ons ontwikkeld tot een commissie die zich bezighoudt met het organiseren van activiteiten voor jongeren. 

Praise-avonden
Wij organiseren jaarlijks een aantal praise-avonden. Deze avonden bestaan uit het zingen van verschillende praiseliederen onder begeleiding van een band die hiervoor uitgenodigd wordt. Deze praise-avonden worden doorgaans gehouden op zondagavond om 19:00 uur in de kerk. Kom eens langs! 

Themadiensten
Jaarlijks organiseren wij een aantal themadiensten. Een themadienst wordt georganiseerd in samenwerking met de dienstdoende predikant. We verzinnen een onderwerp (actueel of een vraagstuk vanuit de jongeren) en zowel de preek als de liederen en de presentatie wordt hierop aangepast. Themadiensten worden vaak opgeleukt met muziek en bijvoorbeeld jongeren die een gedicht voorlezen, etc.  Themadiensten zijn in plaats van een reguliere kerkdienst en is dus toegankelijk voor iedereen.

In het verleden hebben wij verschillende themadiensten georganiseerd met thema’s zoals: Belijden=doen, Wapenrusting, Talent?, Hoe gastvrij ben jij?, Samenwonen – do or don’t,  Help ik ben rijk. 

Thema-avonden
Ook organiseren wij jaarlijks een aantal thema-avonden. Tijdens een thema-avond wordt een onderwerp (actueel of een vraagstuk vanuit de jongeren) behandeld door een gastspreker van binnen of buiten de gemeente. Deze avonden worden ingepland in overleg met de jeugdvereniging zodat de jeugdvereniging leiders deze avond i.p.v. een verenigingsavond kunnen houden. De avonden worden doorgaans gehouden op zondagavond om 19:00 uur in de kerk. 

We hopen jou snel te zien bij een van onze activiteiten! 

Groetjes van de Jeugdcommissie

 

 

Heb je zelf een idee of verzoek? Mail het aan ons door!

Wij zijn altijd benieuwd naar jouw mening en ideeën voor en over onze activiteiten, neem dus gerust contact met ons op!