Update RHOE/ Informatie klusreis najaar 2022

Klusreis Hongarije

Ruth en Jurjen wonen met hun dochters Rebekka en Hanna in Hongarije vlak bij de grens met Oekraïne. Ruth en Jurjen werken voor het meisjeshuis in de plaats Nagydobrony in Oekraïne, maar wonen bewust net in Hongarije om hun kinderen veilig te laten opgroeien en Europees onderwijs te geven. Ruth en Jurjen leven van giften. Of zoals zij het zeggen “Van wat God ons geeft”. Ze laten weten dat ze in de jaren dat ze hier nu werken nog nooit honger hebben geleden en ze hun werk met Gods zegen hebben kunnen doen. Bij het laatste bezoek in maart zagen we dat hun vluchtelingenverblijf/ gastenverblijf (garage) van de binnenkant wel nagenoeg klaar was, maar dat de buitenkant geen afwerking heeft gekregen. De reden hiervoor is dat de sponsor van dit project helaas is overleden en het project om die reden stil is komen te liggen. Ruth en Jurjen hebben in dit verblijf vluchtelingen opgevangen. Ook wonen hier met regelmaat oudere meisjes uit het meisjeshuis die langzaam uitvliegen. Daarnaast wordt dit verblijf gebruikt om gasten, familie en sponsoren te ontvangen.

We hebben acht enthousiaste Rouveense gemeenteleden bereid gevonden die in week 40 afreizen naar het huis van Ruth en Jurjen om dit gastenverblijf van de buitenkant af te maken. Dit zijn Roel Korterink, Robert Korterink, Wilco Volkerink, Henk Petter, Klaas Jan Visscher, Erwin Buitenhuis, Henk Kuiper en Emiel Knoll.

Roelof en Lijsje Deuzeman zullen 12 september met de vrachtwagen, gesponsord door Redder Transport, naar de plaats Tornyospálca in Hongarije rijden om al vast buitenbekleding, keuken voor het verblijf en ander materiaal te brengen. Daarna zullen ze via Lublin in Polen weer terugreizen om voor de Hervormde Kerk in Rouveen goederen af te geven. We hopen dat onze gemeente hen bemoedigd en draagt op deze reis. Ongelofelijk wat een spontane medewerking we al voor dit project hebben gekregen. We zien hier ook zeker de zegen van God in terug. Maar we zijn u als gemeente ook nodig. Meeleven en gebed voor het slagen van deze klusreis, maar ook financiële ondersteuning voor de reis en de materialen. Er zal een collecte gehouden worden en daarnaast zal de opbrengst van de aardappel- en worstactie dit najaar ook naar dit project gaan. We hopen dan ook dat u ruim de voorraden inslaat J.

U/ jij kunt het werk van de RHOE en de reizen volgen op insta: rhoerouveen

Nog uitgebreidere informatie over het werk van de RHOE kunt u lezen in de volgende uitgave van het Oost-West.

Wil je meer informatie of heb je tijd om op wat voor manier te helpen?

We horen het graag:

Sigrid Lindenholz                                Jenny Korterink

Geke de Haan                                       Jaap Kruidhof

Johan Korterink                                  Henri Kuiper

Wilco Volkerink                                  Annelies Bloemert