Kerk app
 

Binnen onze gemeente wordt gebruik gemaakt van de Scipio kerk app.

De Scipio kerk app is een moderne mobiele applicatie, welke dient als communicatiemiddel met en voor gemeenteleden. We gebruiken de app in eerste instantie om leden te informeren. Door de koppeling met de ledenadministratie, zijn gemeenteleden snel en eenvoudig bereikbaar en zijn de ledengegevens altijd actueel. Daarbij is uiteraard rekening gehouden met de privacy- en AVG regels. De app is alleen te gebruiken op een mobiele telefoon of tablet.

Hier volgt een introductievideo van de kerk app.

Ledenlijst en toegang
Binnen de kerk app is een module ledenlijst opgenomen. In deze lijst zijn alle gegevens van gemeenteleden opgenomen zoals deze ook in het jaarboekje te vinden zijn. De persoonsgegevens binnen de kerk app zijn goed beveiligd. Alleen gemeenteleden kunnen deze ledenlijst inzien en elk gemeentelid kan zijn of haar privacy instellingen persoonlijk aanpassen. De app is alleen toegankelijk met het persoonlijke emailadres wat in de ledenadministratie vermeld staat. Een wachtwoord en of een toegangscode zijn nodig om toegang te krijgen tot de app. Zo zijn de gegevens goed beveiligd en alleen inzichtelijk voor gemeenteleden.

Gemeentenieuws
De kerk app biedt een krachtige oplossing voor effectieve gemeentecommunicatie. In de app kun je de agenda, het kerkblad en nieuwsberichten lezen. Via pushmeldingen kan je op de hoogte worden gebracht wanneer er een nieuwe Oost West of nieuwsbericht is gepubliceerd. Zo ben je meteen op de hoogte van het laatste nieuws. Pushmeldingen zijn overigens voor ieder onderdeel te personaliseren.

Koppeling met website
Een aantal onderdelen binnen de kerk app zijn gekoppeld met de website www.levensbronrouveen.nl. Dit geldt met name voor de agenda, deze is qua inhoud gekoppeld waarbij ieder agendapunt een link bevat zodat je direct op de reserveringspagina van de betreffende dienst terechtkomt. Ook het onderdeel ‘kerkdienst volgen’ is terug te vinden in de kerk app, vanaf hier navigeer je binnen de app meteen naar de webpagina waar je de dienst kunt volgen.

Toekomstige functionaliteiten
In de toekomst kan de app ook ingezet worden om digitaal te collecteren en door gemeenteleden gebruikt worden om onderling te communiceren, bijvoorbeeld binnen wijken, groepen en kringen. Hier komen we op een later moment op terug.

Hoe krijg ik toegang tot de app?
Zorg ervoor dat jouw e-mailadres bekend is bij de ledenadministratie. Weet je niet zeker of dit het geval is, neem dan contact op met kerkelijkbureau@levensbronrouveen.nl. Zodra je dit geregeld hebt ontvang je (vanaf 1 september) een uitnodigingsmail met instructies hoe je de app kunt installeren.    

Vragen of tips?
Heb je op dit moment nog vragen of tips over de kerk app neem dan contact op met communicatie@levensbronrouveen.nl. We zullen dan ons best doen om z.s.m. te reageren.